V posledni dobe se takrka kazdy, komu byl dopran ten zazitek me poznat, pozastavil nad tim, ze dobrovolne nejim maso. Cin, jenz se mi uz od detstvi zda naprosto nezpochybnitelne spravny, at uz je k jeho uskutecneni duvod jakykoli, se pokazde stretl s otazkou proc a zvednutym obocim.
Domnenky tazanych se povetsinou tocili ohledne toho, zda nejsem nejak nemocna, ci odmitam jist treba jen nejake druhy masa a nebo snad ze je to kvuli absurdne rozneznelemu vztahu k zivym tvorum?
Nasleduje ma strucna odpoved, ze mi maso proste nechutna (osekana kvuli me fobii mluvit pred lidmi o velmi dlouhou prednasku vsech duvodu proc mi nechutna koncentracnickym veznenim a zabijenim citicich tvorecku pocinaje, procesem vyhnivani traveneho masa ve strevech konce), kterou chce jeste rozvinout otazka, jak to bez masa muzu vydrzet a co tedy jim (protoze jak tvrdi vsechny babicky, maminky a pani ucitelky, bez snedeneho masa z talire nelze odejit od stolu a tim padem i prezit v nasem tvrdem svete). V tu chvili je vhodno pripomenout tazanemu existenci takzvane zeleniny a obohatit jeho slovnik o pojmy jako tofu a smakoun, coz mnoho lidi kupodivu rozesmeje (ale ten prima pocit, ze bavim spolecnost, se mi pri tom jeste nikdy nedostavil) a debata se blizi ke zdarnemu konci poslat me na hranici za kacirstvi nebo podivit se nad zahadami moderni doby.